Image Alt

CARLOS RODRIGUEZ

Kom til Norge og til LAG med politisk asyl etter å ha blitt skutt i begge armene av regjeringsstyrkene i El Salvador. LAG-aktivistDet ene bildet er av meg, smilende med stort skjegg på en stol i 1985: jeg kom fra et land i krig, langt vekk fra alle de jeg var glad i, til et land i fred og med ukjente mennesker. Bildet reflekterer meg og min glede over å finne solidariske mennesker, folk som viste meg omsorg og som gikk sammen med meg i kampen for mitt land.

Et annet bildet er av meg på en scene i Trondheim, med flagget til FMLN i bakgrunnen. Dette er i 1988. Hver eneste organiserte solidaritetsaktivitet var et bidrag til kampen til folket. Informasjon er grunnleggende for å synliggjøre den imperialistiske intervensjonen.

Et bilde fra 1. mai 2013. LAG som et mobiliseringsinstrument har funnet sin plass i det norske samfunnet.

Nobels fredspris gikk i 1992 til guatemalanske Rigoberta Menchu. Med LAGs støtte og takket være organisasjonens arbeid fikk jeg representere FMLN da premien ble delt ut til Oscar Arias i 1997 og i 1992 til Menchu.

VI lagde filmfestival på Universitetet i Oslo. En alternativ kino av LAG Blindern for universitetsstudenter for å vise litt av den latinamerikanske realiteten.

Teknikk og materiale:

Skjorta hadde Carlos med seg da han kom til Norge, og bildene viser hans vei fra El Salvador til politisk aktivisme i Norge.

Gruppe: