Image Alt

Actions of Art and Solidarity

Det kollektive kunstprosjektet «Solidaritetsteppet» til Latin-Amerikagruppene i Norge (LAG) består av et fysisk lappeteppe, lydspor, en katalog, en digital utstilling og er kuratert og koordinert av Ingrid Fadnes og Astrid Fadnes.

Solidaritetsteppet har blitt laget spesielt til utstillingen «Actions of Art and Solidarity». Utstillingen var kuratert av Katya García-Antón (direktør og sjefskurator) ved Office for Contemporary Art Norway (OCA), med research og koordinering av kolleger Liv Brissach (Project Officer), Itzel Esquivel (Project Coordinator) og Drew Snyder (Programme Manager) i Oslo, og Aban Raza i Delhi. Utstillingen er organisert i samarbeid med Kunstnernes Hus hvor den var utstilt fra januar til mars 2021 og det diskursive programmet er kuratert av OCA og Kunstnernes Hus. Se https://kunstnerneshus.no/utstillinger/oca-art-solidarity for mer info.

Takk til OCA for invitasjonen og tilliten! Takk til LAG, og spesielt Brigadestyret til LAG for all støtte, initiativ og engasjement underveis – og videre i prosjektet. Takk til Fritt Ord, LAG Norge, LAG Bodø og LAG Tromsø for økonomisk støtte til produksjon av katalogen.

Takk til Marit Ellen Brøste Melbø og Mads Pålsrud for stødig sy-assistanse, Britt Fadnes, Haugneset Gård og Kulturhuset i Molde/Molde kommune for raust utlån av arbeidslokaler, Espen Fadnes for improvisert fotoassistanse, Vilde Haugsnes og Adam King for solide oversettelser og til våre skarpsynte korrekturlesere Larissa Avelar, Amber Forte, Britt Fadnes, Fredrikke Marie Trana, Ellen Fadnes og Sam Eglund Newby. Sist, men langt fra minst; takk til alle bidragsyterne som med spisse nåler og skarpe minner har laget bidrag til Solidaritetsteppet!

Lappeteppe TV

11.mars ble det invitert til patchwork studio eller lappeteppe-TV for å presentere utstillingen, prosjektet og se og lytte nærmere til historiene som lappene forteller.

Studio var Kunstnernes Hus, med innslag fra satellitter rundtomkring.

Det er mulig å se sendingen her: https://www.facebook.com/LAG.Norge/videos/1388133658217514