Image Alt

LAG-KONTORET

LAG-kontorets ansatte høsten 2020Kontorlappen

Den ble bare hetende kontorlappen, da nettopp det var bakgrunnen for at vi laget den, vi som jobber sammen på LAG-kontoret. Lappen er en blanding av materialer vi har fått fra samarbeidsorganisasjoner og aktivister over tidenes løp, og representerer styrken og inspirasjonen vi får av å vite at kampen er global og styrkes av gjensidig solidaritet:

-Bakgrunn: En vevet duk fra biekvinnene, Las Abejas i Chiapas, Mexico.
-Grønn bord: fra enkeorganisasjonen og brigadepartner Conavigua, Guatemala,
-Rød ramme: Paliacate-skjerf fra Zapatistene i Chiapas, Mexico, fra brigadeopphold i Caracol III-La Garrucha.
-Sort T-skjorte med Che Guevara-trykk: T-skjorte laget av den colombianske delegasjonen til Verdensungdomsfestivalen i Caracas, Venezuela i 2005. Det var mer enn 2500 delegater fra Colombia som reiste.
-Hvit lapp: En kaffepose fra Zapatistkvinnenes kaffekollektiv-  Cafè ya basta!

Alle disse elementene har endt opp på kontoret som et resultat av besøk i Latin-Amerika eller gjester som har bragt dem med seg fra den samme regionen. Lappen vår består av elementer fra Mexico, Guatemala og Colombia, men dette er bare en liten brøkdel av alle de minnene som finnes på kontoret. Kontoret har gjennom organisasjonens historie samlet elementer fra latinamerikanske lands historiske prosesser, men også elementer fra noen av norsk ungdoms viktigste livserfaringer gjennom Brigadeprosjektet.

Kontoret har vært en samlingsplass, ikke bare for ting, bøker og flagg, men også for kamper, gjester fra Latin-Amerika og organisasjonens egne aktivister. De stikker innom for å få gode råd, for å gi gode råd eller for å hente noe til et arrangement, eller for å selv arrangere 1. mai-frokost og 8. mars-verksted på kontoret. I forbindelser med landsstyremøter og allmøter har kontoret vært fylt med aktivister fra hele landet. Ikke nok med det, sør-brigadister fra blant annet Guatemala, Colombia og Brasil har også tilbragt mange stunder på kontoret gjennom politiske møter og aktivist-verksted.

Kontoret skal være et samlingspunkt, og gjennom årene har aktivisme og politisk arbeid mellom Norge og Latin-Amerika blitt knytt sammen her. Denne lappen representerer ikke bare oss som jobber på kontoret i dag, men kontoret som en institusjon, LAG. Sammen har aktivister og kontoret skapt en arena for å debattere Latin-Amerika og organisere seg til felles kamp og støtte for rettferdighet og frihet.

¡Viva las organizaciones en resistencia!

Teknikk og materiale:

Ulike stoffer fra Latin-Amerika

Land:
Gruppe: